Tükörsima győzelem a Pécs ellen!

Ahogy az várható volt, érvényesítette a papírformát a Szolnoki Röplabda Klub csapata

Ha csak a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük, várható eredmény született vasárnap, hiszen amíg a szolnoki csapat a Dunaújvárossal harcol az első helyért, addig a Pécs jelenleg nyeretlen a Liga Alapszakaszban.

Az első szett elején még jól tartotta magát a Pécs, egész 8-7-ig tudták tartani a lépést az egyre jobb formába lendülő szolnoki csapattal, amely itt gyújtotta be legelőször a rakétákat, és egy 10-4-es etappal hamar dűlőre vitte a szett sorsát, amely 25-17 lett.

A második játszmában már azért a pécsi csapat is jobban tartotta magát, ám 13-12-nél megint következett egy olyan széria hazai részről, amelyre nem tudtak felelni a vendégek. Ez a szett 25-19 lett. Gulyás Ferenc pedig pályára küldte csere feladónkat, Tímár Mike-t, aki meghálálta a bizalmat. Bár voltak hibák csapatszinten ebben a szettben, de a 2-0-s előny megszerzése nem forgott veszélyben.

Jó formában a szolnoki csapat! – Fotó: Ács Bence

A harmadik szettre már nem akart felesleges energiákat a mérkőzésbe ölni Boa Szabolcsék. Látványos blokkokkal, és koncentrált játékkal már 14! pont is volt közte (20-6), a vége pedig 25-12 lett. Ezzel szettveszteség nélkül nyertük a mérkőzést, amely szintén nagyon fontos, hogy harcban legyünk az első helyért.

Szolnoki Röplabda Klub – PTE-PEAC Pécs 3-0 (17, 19, 12)
Legtöbb pont: Gönczi 9, Boa 7, Banai 6

Folytatás vasárnap 19.00-kor szintén hazai pályán, akkor a Sümeg csapata látogat a Tiszaligetbe!

Mindenkit várunk a lelátókra! HAJRÁ SZOLNOK!!!