Szolnoki győzelem a tisza-parti rangadón!

Szép számú közönség előtt fogadhatta a Szolnoki Röplabda Klub az újonc Szeged csapatát vasárnap a Tiszaligetben

A mérkőzés a szegedi csapat késése miatt húsz perccel később kezdődött, amely azonban a Szegedet zavarhatta meg jobban. A szolnokiak Boa Szabolcs parádés nyitásainak köszönhetően lépett meg ellenfelétől, és pillanatok alatt hat ponttal vezettek a szolnokiak. Innen még bár felálltak a szegediek, a szett sorsát hamar rendezte a szolnoki csapat, amely kilenc ponttal, 25-16-al nyerte.

A második szettre jobban felpörögtek a vendégek, akik főként Csányi Dániel pontjaira építkeztek, és mindig egy-két ponttal előrébb járt a Szolnoknál. Így sikerült szettet rabolni a kék-sárgáktól. 23-25

Gönczi Imre villanásaira nagy szükség volt! – Fotó: Kocsis Alíz -Szegedi Röplabda Sportegyesület

A harmadik, és a negyedik szettre már rendezte sorait Gulyás Ferenc csapata, amely néhol igen látványos labdamenetekkel szórakoztatta a szép számú közönséget. Mindkét szett 25-18-al lett a Szolnoké, amely továbbra is tapad a csoportot vezető Dunaújvárosra. Guzmics Richárdot, a szolnokiak csapatkapitányát kérdeztük a mérkőzés után.

„Egyértelmű célunk az volt, hogy tartsuk itthon a három bajnoki pontot, ha lehet szett veszteség nélkül. – kezdte szavait Guzmics Richárd A Szegedi csapat késve érkezett a meccsre, ami szerencsére minket nem zavart meg. Az első szett volt nekik a bemelegítés. Ezt tükrözte is az eredmény, könnyedén tudtuk hozni az első játszmát. A második szettbe kicsit be aludtunk, és el hittük, hogy könnyű mérkőzés lesz, ezt az ellenfél ki is használta, és egyenlíteni tudott. Tipikus „betegségünk”, hogy az első megnyert játékrész után megnyugszunk és bele kényelmesedünk a második szettbe. Szerencsére a harmadik és nyegedik szettre ritmust tudtunk váltani, és végig kézben tartva a meccs ezen részét, itthon tudtuk tartani a 3 pontot. Egy kisebb szerkezeti váltással léptünk pályára. Liberónk Farkas Róbert szélső ütő szerepben lépett pályára, míg Galovicz László a liberó mezt öltötte magára. Úgy érzem ez egy jó megoldás volt. Hibák még voltak az új felállásban, de van időnk ezeket javítani.”

Szolnoki Röplabda Klub – VIDUX-Szegedi RSE 3-1 (16, -23, 18, 18)
Legtöbb pont: Gönczi Imre 18, Boa Szabolcs 15, Farkas Róbert-Banai Máté 6-6

A folytatásban ismét hazai pályán gyarapíthatja pontjai számát a Szolnoki Röplabda Klub, amely vasárnap 16.30-kor a Pécs csapatát fogadja a Tiszaligetben!

Ezúttal is várjuk szurkolóinkat a lelátóra!

HAJRÁ SZOLNOK!