Szegeden kezdjük az újévet!

A Szolnoki Röplabda Klub csapata a hosszabb pihenő után már keményen dolgozik, és mindenképp győzelemmel startolnának a 2020-as esztendőben.

Január 2.-a óta készül már gőzerővel a csapat az új csoportra, ellenfelekre, és kihívásokra. Szemlátomást nagyon jó állapotban van a csapat, köszönhetően a pihenő előtti kemény kondicionális edzéseknek is, illetve a pihenő után elvégzett munka is megtette hatását. De volt, aki a pihenő időszakban is „kényszerült” játszani, bár Magyarországot képviselve ez inkább büszkeség, mint teher. Gulyás Ferencet, a Szolnoki Röplabda Klub vezetőedzőjével beszélgettünk.

„Mielőtt elmentünk az ünnepekre pihenni, előtte egy elég komoly egyhetes munkát végeztek a fiúk. – kezdte szavait Gulyás Ferenc. Én úgy gondolom, hogy ez tetszett nekik, új volt, és ez hasznos volt. Utána kaptak egy közel másfél hetes pihenőt. Azt a sok munkát, amit elvégeztek, nem csak ezalatt az egy hét alatt, hanem az egész félévben, az egy kicsit leülepedett, tudtak pihenni, tudtak regenerálódni. Azt tudni kell, hogy Boa Szabi és Csendes Csabi mentek Mariborba a válogatottal, és játszottak is. Boa Szabi kiemelkedően is játszott, az egész válogatott keretben ő volt a legstabilabb, és az egyik legjobb játékos, úgyhogy ez számomra egy pozitívum, és látszik, hogy jó úton haladunk a gyerekekkel, nem hiába dolgozunk velük annyit.”

Boa Szabolcs a válogatott egyik legjobbja volt Mariborban!

„Mi már másodikától elkezdtük a munkát. A fizikai munkával itt már nem kellett foglalkoznunk, hanem már tudtunk technikai dolgokkal kezdeni. És mondhatom azt, hogy szerencsénk is volt, mert az U17-es válogatott felkért minket, hogy legyünk edzőpartnerük, így két lehetőségünk volt elutazni Dabasra. Kétszer játszottunk háromszor huszonöt pontra nyert szettig, és háromszor tizenötig. Ugye ezt azért csináltuk úgy, Bodonyi Ákos, mint szövetségi kapitánnyal, hogy három szetten keresztül minél tovább kelljen figyelni a mérkőzésen, hamarabb eljött a mérkőzésnek a vége. A legelső bajnoki mérkőzésen kikaptunk tőlük, viszont itt most nyertünk mind a kétszer. Egyszer 4-2-re, egyszer pedig 5-1-re. A második mérkőzésen a Csendes-Boa duó is ott volt a csapattal, az első mérkőzésen pedig tudtam azoknak is lehetőséget adni, akik nem kaptak eddig annyi játéklehetőséget a bajnokságban. Ami nekem kicsit hiányosságom volt, hogy a Tímár Mike-t nem tudtam használni, sajnos elkapott egy vírust, nem tudtam megnézni, hogy hol tart, és mit tud. Én úgy gondolom, hogy most már rendben van mindenki, készen állunk az első mérkőzésre, Szegedre fogunk utazni vasárnap, és bízom abban, hogy győzelemmel fogunk hazatérni.”

Győzelmekkel haladna célja felé a Szolnoki Röplabda Klub csapata!

De természetesen csapatunk innentől kezdve egyik mérkőzését sem veheti félvállról, hiszen bár új ellenfelekkel találkozunk csoportunkban, az esélyesség már a mi oldalunkra billenti a mérleget.

„A Szeged egy új csapat. Van köztük két olyan játékos, aki aránylag idősebb korosztályú, 27-28 évesek, ők azok, akik húzzák a csapatot. Nem rossz játékosok, viszont úgy gondolom, hogy ha mi komolyan vesszük ezt a mérkőzést, és oda tudunk figyelni, nem csak a cipőt fogjuk felküldeni, hanem tényleg nyerni és játszani akarunk tisztességgel, akkor nem hiszem, hogy lesz ellenünk esélyük. abban az esetben, ha mi odamegyünk, félvállról vesszük ezt a mérkőzést, akkor nagyon komolyan beleszaladhatunk a késbe, ugyanis egy nagyon lelkes, frissen feljutó csapat mindig nagyon pörög egy olyan csapat ellen, akik nem veszik őket komolyan – zárta szavait Gulyás Ferenc”.

A mérkőzésre vasárnap, 18.00-s kezdettel kerül sor, a József Attila Általános Iskolában.

HAJRÁ SZOLNOK!