Óriásit küzdve, értékes győzelem Székesfehérváron!

Fontos idegenbeli mérkőzésen lépett pályára a szolnoki csapat, amely rossz sorozatát szakította meg Fehérváron.

Bár Banai Máté nem állhatott a csapat rendelkezésére ezen a mérkőzésen, az már az első szettben látszott, nem akar győzelem nélkül hazautazni a szolnoki csapat. Ennek megfelelően kézben is tartotta az első szettet. Főként ekkor Boa Szabolcs pontjaira építve tartotta is a szett közepéig az egy-két pontos előnyét a csapat, ám ekkor hazai oldalról léptek elő többen jó megoldásokkal, ennek köszönhetően pedig meg is fordították az első felvonást. (25-21)

A második szett is úgy tűnt, inkább a Fehérvár tudja ráerőltetni akaratát a vendégekre, 22-16-nál azonban megkezdték a felzárkózást a szolnokiak. 23-20-nál Guzmics Richárd lépett elő két remek nyitással, majd Boa Szabolcs blokkjával már egál volt az állás. Egészen 29-29-ig tapadtak egymásra a felek, ám ekkor hazai részről Németh rontott nyitást, Guzmics Richárd viszont nem adta meg ezt a szívességet, és egy ásszal le is zárta a szettet. (29-31)

Helyén volt a szíve a csapatnak!

A harmadik szettben is sokáig egálban haladtak a csapatok, de meglépni ismét a hazaiak tudtak, és bár ismét csak nem maradt el a felzárkózás szolnoki részről, ezt a szettet már le tudta zárni Gazsi Péter tanítványai. (25-22)

Ezt a lendületet kihasználva villámrajtot vett a Fehérvár, amely 4-0-ra húzott el pillanatok alatt, de ez a nap nem a könnyen megadásról szólt. 6-6-nál Gönczi Imre jó nyitását követően ismét utolérte egymást a két csapat. Hullámzó volt a játék képe ekkor, de a fiatal Oláh Dominik jó játékának is köszönhetően tudta tartani a lépést a Szolnok. 24-21-nél azonban már csak egy pont kellett volna a győzelemhez, és a három ponthoz a hazaiaknak. A szívük vitték azonban a vendégeket, és Csendes Csaba végjátékban szerzett három pontjára építve kiharcoltuk a döntő szettet. (25-27)

Az Oláh-Boa duóra építve jöttek is a pontok, Csendes Csaba ásza után már 11-14 állt az eredményjelzőn, 12-14-nél pedig Bíró Bence tette fel az i-re a pontot.

Fontos kiemelni, ahogy Guzmics Richárd irányította a csapatot, illetve az is kellett, hogy Farkas Róbert is remek napot fogjon ki, több extra nyitás fogadása is volt, amely lendületben tartotta a csapatot.

Férfi röplabda NB I B csoport, 7. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – Szolnoki RK 2:3 (21, -29, 22, -25, -12)
Székesfehérvár, vezette: Barabás, Mezőffy.
MÁV: Németh Zs., Náhol G., Neukum G., Kholman N., Salazar Y., Stefanovics K. Csere: Takács M., Szentesi B. (liberók)., Tóth K., Szőke Z. Vezetőedző: Gazsi Péter.
Szolnok: Gazsi G., Csendes Cs., Boa Sz., Oláh D., Guzmics R., Gönczi I. Csere: Farkas R. (liberó)., Bíró B., Galovicz L. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Remélhetőleg itt nem áll meg a csapat, és a harmadik győzelmet vasárnap, hazai pályán gyűjti majd be este 19.00-kor a Tiszaligeti Sportcsarnokban!

Várunk mindenkit a Tiszaligetbe, szurkoljunk együtt a csapatnak!

HAJRÁ SZOLNOK!