Jól tartotta magát az újonc, de győzelemmel távoztunk Szegedről!

A 2020-as esztendő első bajnoki mérkőzésén idegenben lépett pályára a Szolnoki Röplabda Klub csapata, az újonc Szeged pedig nem adta egy könnyen magát.

Bár Gulyás Ferenc elégedett volt az elvégzett munkával, amelyet az utóbbi hetekben végeztek játékosai, a mérkőzés előtt azért óvatosságra is intett, hiszen egy frissen feljutott újonc mindig, mindenki ellen bizonyítani akar. A mérkőzést Boa Szabolcs két pontja nyitotta, de hamar akadt segítsége, hiszen mind Oláh Dominik, mind pedig Biró Bence jól indította a mérkőzést. Ennek tükrében pedig már 6-10-et mutatott az eredményjelző. Hamar ébredtek a hazaiak is, ők főként Csányi pontjaira építkezve zárkóztak, sőt, 15-15-nél először kiegyenlítettek, majd a vezetést is sikerült átvenniük. Ekkor azonban újra több hiba is csúszott a hazai támadógépezetbe, így ha szorosan is, de hozta az első szettet csapatunk. (22-25)

A második szett már simábbnak indult, és úgy is alakult. Az U20-as válogatottban mutatott formáját pedig Boa Szabolcs is átmentette erre a mérkőzésre, ekkor már hét ponttal is vezettünk (11-18). Ekkor azonban feltámadtak a szegediek. Hibáinkat kihasználva nem adták fel, több jó egyéni teljesítményre is építve ekkor egy 9-2-es etappal már 20-20 volt a táblán. A végjáték pedig itt most a Szegednek sikerült jobban. (26-24)

Talán a fejekben is még ott lehetett ez a második szett szolnoki részről, mert 4-0-ra hamar meglépett a Szeged. De hamar ébredt csapatunk is, Gönczi Imre és Csendes Csaba pontjaira támaszkodva, 6-6-nál értük utól a Szegedet. Fontos szett volt, a mérkőzés alakulását is meghatározó, ezt lehetett érezni mindkét csapaton. 13-9-nél Boa Szabolcs nyitott négy foghatatlant (13-13), amely után ismét csak egymás hibáiból éltek a csapatok, nem ez volt a legszebb szakasza a mérkőzésnek, de ismét döntött a rutin a végén, és immáron újra a Szolnok járt eggyel előrébb a győzelemhez. (22-25)

Nagyon fontos három ponttal tértek haza fiataljaink!
Fotó: Kocsis Alíz, Szegedi Röplabda Sportegyesület

A harmadik játszma már Gönczi Imre parádés támadójátékáról szólt, egymaga kilenc pontot tett fel ebben a játékrészben a táblára, amely döntőnek bizonyult, de Biró Bence egymás utáni két jó blokkja is nagyon kellett a szett közepén. S bár a végén még két pontra megközelítették csapatunkat (20-22), végül a játszmát, a mérkőzést, és ezzel a nagyon fontos három pontot is behúzták Gulyás Ferenc tanítványai. (20-25)

Csapatunk ezzel győzelemmel rajtolt új csoportjában, s ezzel a januári idegenbeli túra első állomását ki is pipálta. A következő meccs sem ígérkezik nehéznek, de ahogy a Szeged is bizonyította, senkit nem szabad félvállról venni.

Következő mérkőzése csapatunknak január 19.-én lesz, 16.00-kor, akkor a Pécs csapatánál vendégeskedünk.

HAJRÁ SZOLNOK!