Guzmics Richárd: mindenki motivált!

A szezon első felének lezártával csapatkapitányunkat, Guzmics Richárdot kérdeztük a szezon első feléről, a csapatról, és a célokról.

A B csoport küzdelmeit lezárandóan, hogyan értékeled a szezon első felét? Van e hiányérzeted?

G.R: Rettentő rosszul indult a bajnokság számunkra. A kezdő csapatból minden játékosunk lesérült egymás után. Ez jelentős részben rányomta a bélyegét az alapszakasz első részére. Hiányérzet a Dunaferr elleni mérkőzéseken, illetve a Debrecen elleni hazai mérkőzés után volt bennem. Több volt azokban a meccsekben.

A Szeged ellen több lábon állt a csapat, ezt jó volt látni, mindenki odatette magát akkor, és amikor kellett. Milyen most a csapatkohézió, hogy látod?

G.R: Tudtuk nagyon jól, hogy egy nehéz mérkőzés lesz, hiszen régen játszottunk együtt tétmeccset, illetve nem tudtunk sokat az ellenfélről. Ennek ellenére örülök, hogy eltudtuk hozni a három pontot, és győzelemmel kezdtük az új esztendőt, ez megadja az alap hangulatot. Mindenki motivált, bízom benne, hogy ez ki fog tartani a bajnokság végéig.

Guzmics Richárd, csapatkapitányunk motiváltnak látja a csapatot! – Fotó: Kocsis Alíz, Szegedi Röplabda Egyesület

Mint csapatkapitány, érezhetően edzéseken és mérkőzéseken is próbálod összefogni a csapatot. Ez új szerepkör számodra, vagy korábban is bíztak már rád hasonló feladatot?

G.R: Csapatkapitányi szerepben voltam már, de csak utánpótlás szinten. Igazából ez a helyzet nem sokkal másabb, hiszen a csapat 85%-a utánpótláskorú játékos. Illetve úgy gondolom, egy feladónak mindig vezéregyéniségnek kell lennie.

Gulyás Ferenc, vezetőedzőtök a 6-7. helyet tűzte ki, mint reális cél. Hogy látod, elérhető lehet egy 6. hely? Ami egy fiatal, saját nevelésű játékosokból álló csapattól nem is lenne rossz eredmény.

G.R: Nagyon nehéz lesz ezt a célunkat elérni, mert a velünk egy szinten lévő csapatok a téli szünet alatt erősítettek, új játékosokat hoztak. Igyekszünk elérni céljainkat, és minden mérkőzésünket győzelemmel zárni.  

HAJRÁ SZOLNOK!