Gulyás: a 7-8.hely reális célkitűzés lehet

A B csoport küzdelmeit befejezte a Szolnoki Röplabda Klub csapata, amely csoportjában az 5.helyen végzett.

Innentől viszont már abszolút nyerhető meccsek következnek csapatunknak, új csapatokkal kiegészülve, ismét egy hét csapatos kvartettbe kerülnek fiataljaink. De hogy kik lesznek az ellenfeleink, illetve mit vár a folytatástól a 2020-as évben Gulyás Ferenc, a Szolnoki Röplabda Klub vezetőedzője, arról ő mesélt néhány mondatban.

Gulyás Ferenc, a Szolnoki Röplabda Klub vezetőedzője

Ebben a csoportban két kiemelkedő csapat volt, akik úgy gondolom, a döntőben ott lehetnek, megnyerhetik a magyar bajnokságot – kezdte szavait Gulyás Ferenc. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy velük a versenyt felvenni nem tudjuk. Ezen kívül volt még egy nagyon megerősödött Dunaújváros, akik rendkívül stabilak, rendkívül edzettek, és egy nagyon jó csapat. Viszont meglepő volt számomra, hogy a Debrecen becsúszott az Extraligába, akivel idegenben 3-2-őt játszottunk, itthon is egy jó mérkőzésünk volt, úgyhogy ők meglepetést okoztak számomra. Viszont amit tudomásul kell vennünk, hogy ahova most jutottunk, ez a második 7-es csoport, ez az, ahol úgy gondolom, hogy jó eredményeket fogunk tudni elérni, vagy legalábbis mindenképpen az a cél, hogy jó eredményeket érjünk el. Ebben a csoportban fogunk játszani a Dunaújváros ellen, egy Székesfehérvár, egy Sümeg, Szeged, Pécs, és a Junior Válogatott ellen. Nekem az a meglátásom, hogy reális esély, ahogy a játékosállományokat végig nézzük, 7-8.-hely az, ahova nekünk be kéne jutni. Itt kérdés, hogy a Dunaújvárossal fel tudjuk e venni a versenyt, ha igen, a 7.hely is reális lehet. A Székesfehérvár viszont erősödött, hozott egy ukrán átlót, de bízom abban, hogy mind idegenben, mind pedig hazai pályán be fogjuk tudni húzni újra ezt a párharcot. A Sümegről, Szegedről, Pécsről túl sokat nem tudok. Igazából mérkőzéseket látok csak, viszont, ha a játékosállományt nézzük, nekünk erősebbnek kell lennünk, ami azt jelenti, hogy a mérkőzéseket nyerni kell.”

Győzelmekkel kezdené a 2020-as évet a Szolnoki Röplabda Klub!

Addig sem unatkoznak a fiúk, a héten kőkemény fizikai felkészülés folyt, utána viszont a pihenésé, a regenerálódásé lesz a főszerep.

Ezen a héten hétfőtől elkezdtünk egy kőkemény alapozást, ahol egy teljesen más fizikai felkészülést folytattunk, mint amit eddig szoktunk, külső segítséget is bevontunk ebbe. Utána viszont lesz a fiúknak pihenő, tehát ezt a sok izommunkát, amit elvégeztek, lesz ideje regenerálódni, pihenni. Megbeszéltük, hogy túlzott étkezések ne legyenek, mert így nem sok értelme lesz, úgyhogy a cél az, hogy ez a fizikai erő meglegyen. Január 2.-án elkezdjük az edzéseket, onnantól pedig kőkeményen, csapattaktika, technika, és a csapat összeállítás lesz az első szempont, és annak megfelelően fogunk felkészülni. Január 12.-én utazunk Szegedre, úgyhogy ott fogjuk kezdeni az első mérkőzésünket, majd ezt követően hazai pályán a Sümeg ellen folytatjuk, itt mindkét mérkőzéstől győzelmet várok.”

A vezetők, illetve a játékosok is minden bizonnyal a lehető legjobb eredmény elérésén lesznek, és rátérnek a győzelmi útra.

Mi köszönjük szurkolóinknak hogy csapatunk mellett álltak a 2019-es évben is, kívánunk mindenkinek jó pihenést, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet!

HAJRÁ SZOLNOK!