A Pécs ellen is a győzelem a cél!

Második állomásához érkezett januári idegenbeli túránk, vasárnap már Pécsett lép pályára a Szolnoki Röplabda Klub csapata.

Önbizalomnövelő, ám a vártnál talán nehezebb győzelmet aratott a Szolnoki Röplabda Klub csapata Szegeden. Viszont szokták volt mondani, a győzelmet nem kell magyarázni, a lényeg pedig a nagyon fontos három pont behúzása volt. Több jó egyéni teljesítmény mellett külön öröm volt, hogy a nehezebb pillanatokban helyén volt a szívük a srácoknak, és igazi csapatként tudtak túllendülni a nehézségeken.

Nem tudtam, hogy mire számítsak a mérkőzés előtt – kezdte szavait Gulyás Ferenc, a szolnoki csapat vezetőedzője. Azt tudtam, hogy fiatal, magas csapat. Nekem, ami fontos volt, hogy lássam a csapatot, hogy mennyire álltunk össze, és hozzuk a három pontot.  Igazából nem volt problémám a mérkőzésen. Egyetlen egy szett volt, a második szett, ami csalódás volt számomra. Úgy gondolom, hogy 20-12-ről nem szabad elveszíteni egy szettet, és teljesen mindegy, hogy ki ellen játszunk, ki az ellenfelünk. Abból a szempontból nem is bánom, hogy kaptunk egy pofont, amit el is mondtam a mérkőzésen, hogy akkor van vége, amikor lefújják. Én úgy gondolom, hogy ebből tanultunk. Igazából a többi dolog, amit csináltunk, szerintem nem volt rossz. Voltak hibák, de azért dolgozunk napról napra, hogy ezeket kiküszöböljük, és azokkal az ellenfelekkel, akik velünk egy szinten állnak, ellenük fel tudjunk készülni, és rendbe legyen a csapat. Igazából úgy vettem észre, hogy mindenkinek volt a mérkőzésen hullámvölgye. Viszont ami fontos, hogy össze tudtunk állni, amikor nagyon kellett. És ahhoz, hogy meg tudjuk úgy nyerni a mérkőzést, hogy a három pontot megszerezzük, addigra összekapta mindenki magát fejben is.”

Gulyás Ferenc elégedett volt a Szegeden látottakkal – Forrás/fotó: Kocsis Alíz, Szegedi Röplabda Sportegyesület

Most viszont könnyebb mérkőzés ígérkezik vasárnap, és természetesen nem alábecsülve a Pécs csapatát, a mérkőzés egyértelmű esélyese a Szolnok.

“A Pécs ellen bízom abban, hogy tudok olyan játékosoknak is lehetőséget adni, akik eddig kevesebbet kaptak. Természetesen itt is az a legfontosabb számomra, hogy állunk hozzá, milyen akarással, és hogy ne hozzuk fel magunkra az ellenfelet, ha ez rendben lesz, mint mondtam, azoknak a fiúknak szeretnék lehetőséget adni, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak.”

Pécsett építenék tovább a győzelmi szériát Guzmics Richárdék! – fotó: Kocsis Alíz – Szegedi Röplabda Egyesület

A mérkőzésre vasárnap, 16.00-s kezdettel kerül sor Pécsett.

HAJRÁ SZOLNOK!